EĞİTİM
Kulübümüze bir üyesi olmak için aşağıdaki gereksinimleri sağlıyor olmanız gerekiyor:
- 45-85kg aralığında olmak(Kulübümüzdeki her kanadın bir maksimum ve minimum limiti vardır.),
- Koşabiliyor olmak(Yamaç paraşütü sporu için en önemli unsurdur.),
- Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmak(Öğrenci kulüpleri dışarıya açık değildir.),
- Hazırlık veya 1. sınıf öğrencisi olmak(Kulübün devamlılığı için üyeler erkenden eğitime başlamalıdır.),
- Ön teorik sınavımızda iyi bir not almak(Malzeme sayısının sınırlı olması sebebiyle bulunduğunuz yıl belirlenen kontenjan sayısında insan kulübe üye olabilir.).
Ön Teorik Ders ve Sınav
Teorik ve pratik eğitimlerden önce ön teorik ders ve sınavdan bahsetmek gerekiyor. Kulübümüze ilk kayıt oluşunuz ile doğrudan eğitime başlamıyoruz ve söylemek gerekir ki bu ilk kayıt sırasında herhangi bir kayıt ücreti de talep etmiyoruz. Kulübün resmi olarak bir üyesi olmak için önce yapacağımız ön teorik sınavdan geçmeniz gerekiyor. Bu sınavdan önce sınavın konularını anlattığımız bir ön teorik ders de yapıyoruz. Bu sınavdan başarılı bir not aldıktan sonra kulübe resmi olarak kayıt oluyorsunuz. Malzeme sayımızın sınırlı olması sebebiyle kulübümüze alımları sınav ile yapıyoruz. Bu aşamadan sonra ise eğitimimiz başlıyor. Burada başlangıç seviyesi eğitimini anlatacağız. Başlangıç eğitimimiz kendi içinde ikiye ayrılıyor:
A. Teorik Eğitim
oDersler
oSınavlar
B. Pratik Eğitim
oYer Eğitimi

A. TEORİK EĞİTİM
DERSLER

İçerik Nedir?
Teorik kısım 6-7 dersten ve 2 sınavdan oluşmaktadır. Dersler ortalama 1-1,5 saat sürmektedir.
Nerede?
Dersler kulüp odasında verilmektedir.
Ne Zaman?
Dersler katılımcıları mağdur etmeyecek şekilde birçok seçenek halinde sunulmaktadır. Ders günleri her haftanın başında mail olarak açıklanmaktadır. Hafta içi günlerde ve okul dersleri bittikten sonra dersler yapılmaktadır. Her hafta en az 2 farklı günde aynı içerikteki dersler yapılmaktadır. Size uygun olan günde derse katılabilirsiniz. Teorik derslere %100 devam zorunluluğu vardır. Derslerden birini kaçırmanız alında eğitime devam edemezsiniz.
SINAVLAR
İlk sınav genel olarak yamaç paraşütü uçuşlarıyla ilgilidir ve geçme notu 100 üzerinden 90’dır. İkinci bölüm ise SIV denen, çeşitli irtifa azaltma tekniklerinin ve başımıza gelebilecek acil durumlarda neler yapılması gerektiğinin sorulduğu bölümdür ve geçme notu 100 üzerinden 100 olarak belirlenmiştir.
B. PRATİK EĞİTİM
Pratik Eğitimin Amacı Nedir?
Yamaç paraşütünü tanımak, gerekli kumandaları öğrenmek, güvenli bir şekilde kalkış, uçuş ve iniş yapma becerisini edinmektir.
Eğitimin İçeriği Nedir?
Yer eğitimi yapılır ve sonra da başlangıç seviyesi tepesi uçuşlarına geçilir. Başlangıç tepesi uçuşları 30-150 metrelik tepelerden yapılır.
Eğitim Süresi Nedir?
Yamaç paraşütü tamamıyla hava şartlarına bağlı olan bir spordur. Kesin bir süre verilememek ile birlikte tecrübelerimize dayanarak ilk dönem başlangıç eğitiminin bittiğini ve başlangıç öğrencilerinin, ikinci dönem irtifa uçuşlarına başlayabileceğini söyleyebiliriz.

YER EĞİTİMİ

BAŞLANGIÇ TEPESİ UÇUŞU
Yer çalışmasını tamamlayan öğrenciler, havanın uygun olması halinde aynı gün başlangıç tepesi uçuşlarına başlayabilirler. Bu tepeler genellikle 30-150 metre yüksekliğindedirler ve tepelerin hem fazla engebeli olmamaları hem de yürüyerek rahatça çıkılabilmeleri art arda uçuşları olası kılar.
Tepeye çıkıldığında öncelikle eğitmenler o tepenin özellikleri hakkında öğrencilere bilgi verirler. Bu bilgiler kalkış bölgesinin özellikleri, kalkışta dikkat edilmesi gerekenler, uçuşun nasıl devam ettirileceği, iniş bölgesinin özellikleri ve inişte yapılması gerekenler gibi konuları kapsar. Daha sonra hava şartları uygunsa öğrenciler sırayla uçuşlarını yapmaya başlarlar. Başlangıç uçuşları 1-1,5 dk arası sürer. Uçuşun ardından uçuş yapan öğrenci malzemelerini toparlayarak tekrar tepeye yönelir. Gün içinde tekrarlanan uçuşlarla yorgunluk seviyesi artacağı için yardımlaşmaçok önemlidir.
Başlangıç uçuşları, öğrencilerin uçma hissini tattıkları ilk andır ve birçok insan için de yeterince büyüleyicidir. Ancak bu uçuşların diğer bir amacı da kalkış ve iniş konusunda tecrübe kazanmak ve ileride yapılacak irtifa uçuşlarında yaşanabileceksorunları minimuma indirmektir. Başlangıç öğrencilerinin bu konularda yeterli tecrübeyi kazanabilmeleri ve irtifa uçuşu yapmaya hak kazanabilmeleri için minimum 10 başlangıç uçuşunu tamamlamaları gerekir. Bu süreç içinde öğrenci, eğitmen gözetiminde kendikalkış, uçuş ve inişlerini gerçekleştirmeye başlar. Eğitmenin gerekli görmesi halinde bu sayı daha da artabilir.